Waarom scrubs onmisbaar zijn in je huidverzorgingsroutine

Een gezonde en stralende huid begint bij de basis!

Heb je bijvoorbeeld veel last van een droge of vette huid of andere onregelmatigheden? Dan zijn er natuurlijk legio aan huidverzorgingsproducten die je hiermee kunnen helpen..
Maar als jouw poriën zo verstopt zitten door ophoping van vuil, talg, dode huidcellen en zelfs al die verzorgingsproducten die je al geprobeerd hebt, kan je huid natuurlijk niet goed al die extra producten opnemen, die juist je huid gezonder kunnen maken én houden..!

Vandaar dat exfoliatie (het scrubben van je huid) een essentieel onderdeel zou moeten zijn van jouw huidverzorgingsroutine! 

In deze blog ga ik dieper in op waarom scrubs onmisbaar zijn in jouw huidverzorgingsroutine en introduceer ik tevens mijn verschillende scrubs, elk met unieke eigenschappen voor jouw huid!

WAAROM scrubben BELANGRIJK IS

Jouw huid is zich continue aan het vernieuwen. Een restje oudere cellen van de huid blijven dan natuurlijk achter. De dode huidcellen blijven zich opstapelen, waardoor jouw poriën verstopt kunnen gaan raken.

Exfoliëren/scrubben helpt bij het verwijderen van dode huidcellen op het huidoppervlak, waardoor je huid er weer fris en stralender uitziet.
Door ze op een veilige en efficiënte manier te verwijderen, worden huidproblemen zoals een ruwe en schilferige textuur, een doffe huid en verstopte poriën, tevens tot een minimum beperkt.

Scrub

Door met de scrub een circulaire beweging te maken op je huid, stimuleer je gelijk een betere doorbloeding!
Dit kan ook gelijk helpen bij een gezondere huidteint en een betere opname van de andere verzorgingsproducten binnen jouw huidverzorgingsroutine.

Door regelmatig te scrubben/exfoliëren kan het de kans op verstopte poriën en acne-uitbraken aanzienlijk verminderen! 

Door het verwijderen van dode huidcellen en vuil wordt je huidoppervlak gladder en schoner. Je huid is tevens ook meer vatbaar voor andere verzorgingsproducten, wanneer deze grondig gereinigd is.
Dit allemaal zorgt ervoor dat je huid er frisser en jeugdiger uitziet. Bovendien kan het regelmatig scrubben helpen om hyperpigmentatie en littekens te verminderen, waardoor je teint egaler wordt.

Huidproblemen

Zodra jouw huid grondig gereinigd is door middel van een scrub, kunnen goede oliën en mineralen weer in jouw huid opgenomen worden. Door de toegevoegde oliën, boters en andere natuurlijke ingrediënten van een huidscrub blijft er na het scrubben gelijk een heerlijk zacht, glad en subtiel laagje achter op jouw huid.

Mijn scrubs bevatten daarnaast kleinere suikerkorrels waardoor ze geschikt zijn voor elke huid én gezicht en houden je huid gehydrateerd, waar zoutscrubs vaak je huid droger achter laten.

Droge huid

De voordelen van regelmatig scrubben zijn dus eindeloos! Exfoliatie is een onmisbaar onderdeel van een effectieve huidverzorgingsroutine. Of je nu op zoek bent naar diepe reiniging, hydratatie, manier om onregelmatigheden meer te behandelen of verjonging, een scrub kan je er allemaal mee helpen!

Een aantal laatste tips waar je verder op moet letten bij het scrubben:

  • Let erop dat je jouw huid niet over-exfolieert en beschadigd! Scrub maximaal 2-3 keer per week om je natuurlijke huid barrière gezond te houden.
  • Wees extra zorgvuldig bij ruwe plekjes zoals de ellebogen en knieën.
  • Kies een scrub uit die bij jouw huidtype past (zie hieronder voor een overzicht).

Bij Bubbles Bath ‘n Body kan ik je 7 verschillende suikerscrubs aanbieden, ieder met zijn eigen set van eigenschappen en voordelen. 
Ontdek mijn gehele assortiment in mijn webshop en geef je huid de verzorging die het verdient!

Dank je wel voor het lezen van deze blog! Ik hoop dat je een beter inzicht hebt gekregen waarom scrubs zo belangrijk zijn voor je huid. Heb je nog vragen of opmerkingen, of help je meer hulp nodig bij het uitzoeken van jouw perfecte scrub? Laat ze dan hieronder achter!

Scrub selectie 2
Loving Mango, Life's a Peach, Beach Mermaid, Coconut Sweetness, Sweet and Sour en Coconut & Vanilla Scrub

(de Cuppa Coffee Scrub was eventjes op vakantie!) 😁

WELKE SCRUB IS GESCHIKT VOOR MIJN HUIDTYPE?​

extra droge huid

normale huid

extra vette huid

Meer leuk nieuws, foto’s en behind the scenes zien? Check dan eens mijn socials op facebook of instagram!
Meer blogs bekijken? Dat doe je via de knop hieronder!

Ik zou het leuk vinden als je mij zou kunnen laten weten wat je van deze blog vind! Je kunt je reactie onderaan de pagina achter laten. ❤

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven